Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zdravím :-) Austrálie jede v drsném režimu celou dobu pandemie. Nole se nějak rozhodl a byť si osobně myslím, že rozhodnutí neočkované nepouštět postrádá momentálně logiku, těžko mohl počítat, že s tím nějak vyběhne a zbytečně to zkoušel. Když si vezmu jak moc loni trpěla třeba Ash Barty, která se během sezóny nemohla dostat domů (ač je na domově závislák) myslím, že to ale Djoker přežije. Ta antipatie fanoušků je skutečně nespravesdlivá, částečně daná menší atraktivitou herního stylu oproti zbytku slavné velké čtyřky (nechápu to, řada zápasů je nezapomenutelných a jedna jeho bitva s Radkem Štěpánkem na US Open je pro řadu tuzemských fandů zápasem desetiletí) a částečně pár hloupejma náhodama , hodím k tomu odkaz na zamyšlení k tématu...

https://www.idnes.cz/sport/tenis/novak-djokovic-us-open-vylouceni-analyza-john-mcenroe.A200907_163311_tenis_tof

3 0
možnosti
Foto

Tak teď I Voráčová. Evidentně tu výjimku má více tenistů. Článek byl částečně zbytečný. Jinak souhlas, Filipe.

1 0
možnosti
Foto

Na tomto případě je hezky ukázán covidový fašismus státu Victoria, potažmo celé Austrálie. Ta měla nejdrakoničtější opatření proti šíření covidu, která se stejně nakonec ukázala, jako dlouhodobě neúčinná.

Jestliže pořadatel Djokoviče pozval, určitě věděl, proč to dělá. Jeho bezinfekčnost mohl prokazovat testy třeba několikrát denně, skutečně o nic nešlo. Jednání státu Victoria je naprosto skandální.

A ostatní opíchaní tenisté ale vycítili příležitost, jak se zbavit těžké překážky v herním pavouku a vydávají do tisku rádoby moudra.

3 0
možnosti

Vážím si Djokoviče za jeho konzistentní názor ohledně očkování proti covidu. Nelíbí se mi, jak spousta lidí (včetně sportovců) kvůli kariéře (nebo něčemu jinému) riskuje své zdraví. Mnoho sportovců už za to zaplatilo i svým životem.

2 0
možnosti

+ naprosto ostudná mi přijde celá ta hysterická aféra a vůbec to, že k něčemu takovému vůbec dochází.

3 0
možnosti

Na CT ted hlasili ze jeho zdravotni osvedceni nebylo dostatecne, ale jinde ho oznacovali jako podivne az padelane.

Tak nevim.

Kazdopadne tam neco zapacha.

0 0
možnosti

Fandové mužského tenisu se dělí do tří skupin. První fandí Federerovi, druhá Nadalovi a třetí je za všech okolností proti Djokovičovi. Do této poslední skupiny zřejmě patří i vláda státu Victoria.

Až dosud platilo, že kdo chce pořádat sportovní podnik světového významu, musí projevit značnou velkorysost vůči jeho účastníkům. Neudělení víza už zlomilo vaz nejedné takové akci. Bude-li úředně zakázaná účast hlavnímu favoritovi, škrtám si Australian Open ze seznamu Grand Slamů. A tenisová fderace by měla udělat totéž.

2 0
možnosti
Foto

Ostudou by bylo, kdyby tu výjimku nedostal.

3 0
možnosti

Pořád mi není jasné, co má být tou ostudou Djokoviče. Legálně zažádal o výjimku a tu dostal. Na základě tohoto faktu přiletěl... Co je na tom ostudného?

4 0
možnosti
Foto

Zkusil bych se na to podívat trochu jiným úhlem pohledu, ale snad to demokratická diskuze unese.:-)

Položme si stěžejní otázku "Proč se mají všichni tenisté očkovat?". Aby byli bezinfekční a nemohli se nakazit či nakazit někoho jiného? Epidemiologové už přeci toto tvrzení vyvrátili. Infekční může být i očkovaný člověk a může také přenést koronavirus na druhou osobu (byť je riziko menší). Jediné, co snad bylo opravdu prokázáno, je méně komplikovaný průběh nemoci.....

Není tedy na místě zrušit povinné očkování tenistů a spíše je nahradit jejich povinným, a třeba každodenním testováním na covid, které by asi lépe prokázalo jejich bezinfekčnost ? Určitě by to bylo organizačně náročné, ale je to přeci v jejich zájmu.

Chápu pohled občanů Austrálie, kteří se obávají šíření koronaviru v jejich zemi. Mají-li však tak velké obavy, pak ať jejich vláda raději AO zruší. Chce-li ho ale pořádat, pak by mohla v tomto mimořádném případu zvolit jiný způsob prokázání bezinfekčnosti tenistů (viz testy), který by místní občany uklidnil.

A to ponechávám stranou argument, že všichni lékaři doporučují se před vakcinací poradit se svým lékařem. Pokud to Novaku Djokovičovi jeho lékař nedoporučil, pak už by tedy nesměl kvůli jakýmsi "nařízením" světové tenisové federace hrát tenis mimo území Srbska. Nebyla by to škoda ?! Kdo je nejlepším tenistou by se mělo prokazovat na kurtu, proto bych s tou výjimkou určitě souhlasil. A souhlas s autorem - neměla by být jen pro jediného hráče.....

4 2
možnosti
Foto

Dobré ráno, pane Chválny. Sporné jako celek. 90% australské populace je očkované a ta pravidla byla opravdu tvrdá. Řada lidí musela zůstat v zahraničí a ani se nemohla dlouho setkat se svými rodinami. Pak je ta výjimka jako facka do tváře. Pan Kameník tu píše, že těch výjimek bylo uděleno víc. Nemám teď čas to hledat, ale pokud má pravdu, pak bych můj text považoval za zbytečný. Teď ráno jsem trochu projel čeké zpravodajstí ke kauze. Je to děs z informačního hlediska. Na anglicky psané servery se mi teď nehce, užiji si jich dost pracovně. Nevěřím, že Novak má relevantní důvody pro odmítaní vakcíny s jedinou výjimkou a to je, že jí nechce a odmítá jí. Jsem z toho otrávený. Byť tedy respektuji takřka všechny odlišné náhledy zde v diskuzi, včetně Vašeho.

0 0
možnosti

Přečetl jsem si jako zajímavý článek. Ve sportu jsou emoce běžné. Bohužel do něj často vstupuje politika a pak do toho vstoupil Covid a očkování a navíc praktiky genderismu (výběr pohlaví) ve sportovních disciplínách, kde to jde, úplně sport degradují a mně tyto praktiky sport (tedy sledování sportu v TV) naprosto znechutily. Také se mi nechce dívat na to, jak si sportovci po výkonu nasadí respirátor, úplně mi to znechutilo tokijskou pandepiádu. Světový turnaj bez světové jedničky nebude tak zajímavý a hlavně mi přijde, že pokud se Novak "nepodvolí" a hysterie neskončí, už ho asi na žádném grand slamu neuvidíme.

4 0
možnosti
Foto

Ano, negativa kolem sportu narůstají. Onen genderismus jde naprosto proti zdravému rozumu. když to slyším, otevírá se mi kudla v kapse.

0 0
možnosti
Foto

Nekriticky fandíte. To jste napsal upřímně. Našlo by se dost případů ke kritice vystupování Djokoviče v minulosti a to co předvedl nyní je jen pokračovaní Příběh je jednoduchý. Pravidla platí pro všechny stejně a není ostudou Austrálie je vyžadovat a dokonce s nimi "obtěžovat" Djokoviče. V tak tenisové zemi jako je Austrálie moc fanoušků asi nemá a to i přesto, že by zde měl být nekriticky oslavován. O jeho účasti se vedly před turnajem spekulace. Austrálie má nastaveny jasná pravidla pro všechny. Pokud opravdu nějakou lékařskou výjimku má, jistě nebyl problém ji před odletem veřejně prezentovat a říci i pár slov empatie na adresu hostitelské země. Přezíravá arogance obdiv a popularitu ještě nikomu nepřinesla

5 1
možnosti

J68a94k20u80b 21Š29o95l55c

6. 1. 2022 10:55

Opravdu není důvod, aby veřejně prezentoval své zdravotní problémy.

2 0
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 38,06
  • Průměrná čtenost 2366x
Věčný tulák, který se zajímá o vše zajímavé 

https://www.soudobahistorie.cz/

Seznam rubrik