Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"Nikdo se do pomoci Polákům nehrne,"

Hurvínek a válka, niekto si myslí, že vtrhneme s armádou do Poľska. ;-D

Bez súhlasu Poľska to jednoducho nejde, Poľsko nepožiadalo o pomoc, nereagovalo ani na ponuky (nabídky). napr od Česka.

Z EU dostáva peniaze na ochranu Schengenu, namiesto 150 terénneho auta, xx drona, a xx tého skenera...., za tie peniaze už mohlo postaviť aj pozlátený plot.

1 1
možnosti

Peníze dostávají od EU celkem slušné - to nelze popírat.

Je zajímavé ale jak odmítavě se EK stavila proti Maďarsku a Makedonii, kteří dělali totéž.

;-)

0 0
možnosti

..... tak otázkou "Kam kráčíš EU?!?" se měl Brusel zaobírat již v roce 2010-2015! A kde je pomoc Polsku???,- notááák, simvás,- a kde byla pomoc Maďarsku, Řecku, Itálii, Rakousku!?,- .............. ináč v krátkosti, jak sa do lesa volá, tak sa z lesa bagr!,- migrační krizi nastartoval KDO?,- v Evropě přijímal a vítal KDO?,- Turecku cáloval nehorázný love KDO?,- organizovaný pašování nelegálních migrantů oslavoval, financoval, podporoval a řídil KDO?,- zásluhu na tem, že sa dneska v Evropě hejbe cca půl mega muslimů bez totožnosti (včetně bojovníků ISIL), má asi tak KDO? ,- ....... Lukašenko s Putinem;-D?,- ale néééVEU!

3 0
možnosti

J35i48r53i 30T14i68c26h45y

29. 11. 2021 15:56

Uvedl jste hodne platnych bodu, ale "zbidacele" Rusko?

1 0
možnosti
Foto

Myšleno: korupce, životní úroveň obyčejných lidí, tragická ekonomická úroveň. Stačí se podívat do okrajových částí Moskvy nebo Petrohradu.

3 1
možnosti

S tím Norstreamem 2 bude potíž, v Německu to dostali na starost Zelení.

0 0
možnosti

Také si myslím, že nás z toho ještě může bolet hlava, protože podle prvních jejich vyjádření se o povolení k provozu začne jednat až v 3/2022 !

!!!!!!

0 0
možnosti
Foto

A ono o nějakou pomoc EU požádalo?

1 0
možnosti

Ne.

Nevíme o tom, ale bylo by hezké, kdyby jim NATO na těch hranicích dělalo stafáž. S 5000 neozbrojených vetřelců by si chrabrá polská armáda měla bez větších problémů poradit - ale až se budou hledat viníci, aby se mohlo říct, že se jednalo o kolektivní akt obrany.

;-D

0 2
možnosti

J87a40n 90R96á25ž

29. 11. 2021 13:16

Jako poltický sarkasmus působí dvě zprávy z minulého týdne - Jedna: Napětí na Polských hranicích se zvyšuje, 150 migrantů chtělo násilně prorazi zábrany a EU zvažuje použití dalších sankcí proti Lukašenkovu režimu za organizování ilegálního vstupu migrantů do EU Druhá: Loď organizace Sea-Eye ze 600 migranty zakotvila na Sicílii. K tomu: Jen letos se dostalo do Itálie 25 tis. migrantů, dopravených tam různými loďmi a Itálie znovu žádá EU, aby se obnovily debaty o nuceném přidělování migrantů do jednotlivých členských zemí.

Z čehož dovozuji závěr, že migrace těch, kdo putují do EU z pevniny je nelegální, ale když putují přes moře, tak je to legální. Podivná logika dvojího přístupu ke stejnému problému přesně vyjadřuje schizofrenii EU!

14 0
možnosti
Foto

Bylo by to k smíchu, kdyby to nebylo k pláči.

6 0
možnosti

"Trochu smutný odkaz Angely Merkelové." A Gerharda Schrödera v žoldu Putinova Gazpromu! :-(

6 0
možnosti

Počínání Lukašenka, Putina? Svým způsobem zpráva dobrá. Klasická válka nebude. Je nákladná, nejistá a ostudná. Tedy další a falší hybrid projevy. Nejlépe je investovat do místních. Pokud se podaří koupit hradní obsadu - super. Nějací další volové, se taky najdou. Čínský, Běloruský a Ruský slon - Náš vzor !

EU? Jako vždy. Zahájí diskusi o Směrnici. Bude se nekonečně sepisovat. A hlasovat! Jak má, vlastně správný slon vypadat? Poláci, jako vždy. Sdělí, že jim stojí za hranicemi. Tak budou zase kritizováni. Směrnice přece, ještě vydána nebyla ! Jak to už vědí ? ... :-)

5 0
možnosti
Foto

Přesně, nechtěl jsem článek příliš roztahovat, ale reálně EU vládne Evropská rada. Parlament a Komise jsou jen taková pozlátka na dělání směrnic.

1 0
možnosti
Foto

Karma, asi je v pořádku, že Schengenská dohoda v podstatě zrušila hranice mezi jednotlivými státy EU. Ale v pořádku není, že si EU vůbec nepřipouští, že má také nějaké vnější hranice a měla by je chránit.

12 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS