Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J77o25s98e75f 19N29i46k43l

22. 11. 2021 19:34

Takovéto diskuze co by kdyby nemám moc rád. Navíc v době kdy USA a NATO zkouší trpělivost Putina. Nacházíme se v období nejhorším po Karibské krizi. Není třeba dohadovat se o síle čínského válečného loďstva...

1 0
možnosti

Smysl tohoto stupidního hádání o tom kdo postaví větší bábovičku mi taky uniká.

1 0
možnosti

Neviem nič o tom, že by Čína chcela napadnúť USA, samozrejme na to nemá, a ani tak skoro o zaútočenie na USA nemôže ani pomýšľať.

Takisto USA by muselo mať podstatne väčšiu prevahu nielen vo vojnovom námorníctve, ak by chcela uspieť.

0 0
možnosti

V případě konfliktu Čína - USA by stačilo embargo a USA se sesype. Skoro všechno dováží z Číny. Pak by Čína mohla začít prodávat dolary a máme v Amíkově krizi jak prase. A jak známo za letadlovou loď si hamburger nekoupíte.

0 0
možnosti
Foto

Ovšem to, že je Čína naprosto závislá na vývozu, protože její vnitřní trh je stále příliš slabý, to není důležité. Četl jste poslední Si Ťin Pchingovu strategii pro Čínu? Právě kupní síla obyvatelstva, moc dobře vědí, že jsou závislí na vývozu. Hezký den, pane Tachovský.

1 0
možnosti

J92a19n 83R62á41ž

22. 11. 2021 15:00

Analýzy podobného druhu nejsou vůbec o reálné síle čínského námořnictva vypovídající, kdy v této analýze není uvedeno jednak jakými zbraňovými systémy jsou relativně menší lodě vybaveny a jednak k jakému účelu vojenského využití je čínské loďstvo primárně budováno.

PS. Převaha USA v počtu letadlových lodí je naprosto matoucí informace, protože letadlové lodě v případě konfliktu s Čínou by nehrály nijak důležitou roli a převaha ponorek s jadernými zbraněmi by se projevila jen, kdyby konflikt mezi USA a Čínou přerostl v jadernou válku.

Např. Američané, Rusové, ale i Číňané mají ve výzbroji supersonické rakety, proti nimž je každá letadlová loď zcela bezbranná. Během konfliktu v Čínském moři (v dostřelu přesných raket středního doletu z pevninské Číny) by měly rozhodující význam menší , rychlé hladinové lodě (korvety a fregaty) vybavené raketami různého dostřelu a síly a nově i laserovými zbraněmi , jejichž vývoj ukončují nejenom Spojené státy, ale i Čína, která laserové "dělo" umístěné na korvetě demonstrativně vyzkoušela už vloni.

4 0
možnosti

Ještě štěstí, že si svoje pindíky můžou navzájem porovnávat jen Čína s USA a netahají do toho naši chrabrou armádu.

;-D

1 0
možnosti

Dobře a srozumitelně zpracováno, aby si o problému mohl udělat představu i laik. Místní rudé úderce se to samozřejmě líbit nebude, protože oni v tom uvidí jen útok na svou milovanou Čínu, svůj vzor demokracie, ale za mě velká karma.R^

5 1
možnosti
Foto

Děkuji, pane Kopecký. Přesně jste vystihl smysl textu.

3 0
možnosti

".... odreaguji a třeba i potěším." Mě jste přímo rozesmál;-(

0 0
možnosti
Foto

Psal jsem někoho paní Foltýnová, tedy je předpokladem, že rohodně ne všechny. Hezký den.

0 0
možnosti

Tak sláva. Můžeme tedy Čínu hanit, jak je nám libo, protože máme modernější zbraně. Takhle nějak jste to myslel ? A co takhle nechat ostatní, ať si žijí, jak je jim libo ? Proč máme pořád potřebu někoho vychovávat a poučovat ? A zasahovat až ve chvíli, kdy se k nějakému mezinárodnímu konfliktu schyluje nebo skutečně začne. Já zatím vidím jen to, že západní politici furt někoho z něčeho předem podezírají a peskují ho, výsledkem je jen napětí a rozvrat. Hlavně tam, kde se vyspělý západ se svýma hodnotama angažoval.

Kde Čína rozvrátila nějakou zemi tak, že tam od "humanitární pomoci" mají třeba občanskou válku, která pak generuje miliony uprchlíků ?

Pokud má v zemích, které nepovažujeme za demokratické, nastat naše demokracie, musí to vzejít od jejich lidí. Ne tak, že jim budeme vnucovat naše pravdy.

4 4
možnosti
Foto

Jak klasické zde na blogu. Další "čtenář", který textu podsouvá něco, co tam, vůbec není.

5 1
možnosti

Tak nevím, kde berete ty údaje ale dá se zjistit, že ponorek má Čína 79, torpédoborců 50, korvet 72. Velkou převahu má USA v letadlových lodích - 11 : 2, to proto, že Čína nepotřebuje válčit na druhé straně zeměkoule jako USA. Z poslední vaší věty je mi zle. Litovat, že USA nepoužily svůj arsenál na zabrání Afghánistánu aby mohly vydrancovat nerostné bohatství, na to musí být nátura.Rv

2 1
možnosti
Foto

Nevšiml jste si, že řeším jen ponorky s jaderným pohonem? O počtu torpedoboců se ani nebudu přít, ty se hodně rozcházejí. A ke korvetám jsou započítané fregaty. Jistě, tak to vydrancuje Čína, jako třeba v Nigérii. Mějte se hezky, pane Vondráček.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS