Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Velmi dobrý rozbor a zasloužená karma R^:-)

1 0
možnosti

To, jestli je nějaký národ chytrý nebo hloupá, se nechá poznat o podle toho, jaké politiky si zvolil.

Nevěřím na upřímnost ve volebních programech. Pokud nějakou stranu napadne, že bude upřímná, tak zcela jistě ve volbách neuspěje.

0 0
možnosti

J51a32n 39R91á34ž

15. 7. 2021 17:32

Ze zajímavosti jsem si nedávno přečetl teze, se kterými šli komunisté do voleb v roce 1946. Byly hezké,líbivé a měly lidem vsugerovat, že KSČ model 46 není KSČ třicátých let a že Gottwald model 46 není Gottwald roku 1930, kdy chtěl každému, kdo se mu nelíbí zakroutit krkem.

Ponaučení : Lidé by neměli skočit na špek sugesci, že Piráti model 21 jsou hodní a prostí ultralevicového myšlení, že nikomu smyčku na krk házet, jak to předvádí Michálek, vlastně nechtějí a že Bartoš model 21 je někdo jiný, než Bartoš model 2015 kdy se halil do vlajky Antify.

4 0
možnosti

Je poměrně smutné zjištění, že pro to, aby se konečně ODS někam pohnula, je třeba, aby nejdříve padla v těchto volbách na ústa, v čehož důsledku snad dojde k takovým změnám v jejím vedení a následně i politice, že bude zase volitelná. Jenom je škoda, že cenou za to bude nejspíš výhra Andreje Babiše ve volbách...

Ale snad se tím vytvoří předpoklady pro volební úspěch ODS v těch volbách dalších. Třeba bude následovat povolební pat, kdy nikdo nedá dohromady většinu a budou brzy volby předčasné. Toť podle mne scénář značky "ideál"...

2 0
možnosti

J34a70n 33R54á95ž

15. 7. 2021 17:34

Sdílím, ovšem velmi opatrně, obdobný optimismus.

0 0
možnosti

Jestli jsem si někdy vážil některých politiků ODS, byl to Kubera a je to Kuba. Dobře, že byl pan hejtman zmíněn. Nedávno jsem s ním četl rozhovor a pod jeho slova bych se podepsal.

Problém by ale patrně byl v tom, že pan Kuba byl - a možná stále je - ve velmi podobném střetu zájmů jako náš premiér.

1 0
možnosti

Poptejte se v Teplicích, co lidé říkali na Kuberovo vládnutí.

Moc osob, které by na něj pěli chválu tam nenajdete - a pokud se některé vyskytnou - tak tito jeho příznivci a voliči už dávno mluvili o něm i v TV a radiu. Názory jeho kritiků se jaksi nikdy nehodily do krámu.

Jinak ale Kubera se snažil se všemi vyjít různými kompromisy a proto si to politicky s nikým nerozhazoval - a tím byl i jeho opozicí oblíben.

S Kubou máte asi pravdu. Velice mne na něj mrzí, že letech 1996 – 1998 působil ve společnosti PSM, která byla ve skutečnosti pyramidovou hrou.

O prokazatelném propojení Kuby a Dlouhého se zmiňoval časopis Týden a časopis Respekt jej označil za „Dlouhého nejdůležitějšího spojence v ODS“.

Martin Kuba představuje v ODS skupina, která mistrně využívá zákulisních intrik v ODS - a má proto i celou řadu odpůrců, kteří kromě jeho klientelismu také kritizují i jeho působení na pozici ministra průmyslu a obchodu.

0 2
možnosti

Karma jako hrom. Konečně někdo správně pojmenoval tu opoziční mizérii. Chtěl bych napsat současnou, ale ono to za těch posledních několik let jiné nikdy nebylo.

A nejvíc mne štve že Babiš nevyhraje proto, že by byl tak dobrý, on vyhraje proto, že ostatní jsou tak špatní. :-/

8 0
možnosti
Foto

Děkuji, druhý odstavec přesně vystihuje můj názor.

0 0
možnosti
Foto

Zvyšování daní v rozporu s volebním programem už jednou málem přivedlo ODS mimo sněmovnu, tak snad se poučí, že sliby se mají zasadit do reálného ekonomického rámce.

Slevy na jízdném vnímám jako podporu rodiny, rodičům zůstane v kapse víc peněz a to bylo přece pro KDU vždy klíčové, stejně jako pro TOP 09, která vlastně vznikla z KDU. Sám zakladatel TOP 09 prohlašoval, že podpora rodiny je nedostatečná a že vítá vše, co podporuje rodinu, předpokládám, že si za tím stojí dodnes.

Piráti se už zprofanovali tím, jak jsou servilní k EU a pořád dávají důraz na EU, v době, kdy soudný člověk vidí, že zlaté časy EU jsou dávno pryč a kdy maďarský i polský premiér oprávněně protestují proti EU nesmyslům, samozřejmě Piráti jsou na straně EU. Jenže to zní nedůvěryhodně od Bartoše, který hlasoval proti vstupu do EU. Jak řekl loni Gazdík v souvislosti s úmrtím Jakeše, že i dnes slyšíme z vyšších míst tragikomické blábolení, to přesně sedlo na Brusel.

5 0
možnosti

Skvěle napsáno jako vždy. Akorát ty slevy na jízdném byly původně mysleny tak, že studenti a důchodci mají málo peněz, zato hodně cestují vlaky a autobusy,, tak jim dáme slevy, oni to ocení. Babiš to myslel dobře, ale ve výsledku si akorát koupil určitě skupiny voličů (studenty a důchodce) a jen zbytečně zadluzil stát. Demoblok nemůže porazit Babise, protože je příliš probruselsky a řeší ptákoviny, které běžného občana nezajímají. Hřib po nástupu do funkce řešil vztahy s Čínou, takže si nedělám iluze, že Piráti že všeho nejdřív budou řešit vztahy s EU.

1 0
možnosti

Pište raději o rouškách a epidemii. To Vám šlo.

1 1
možnosti
Foto

V řadě věcí máte naprostou pravdu. Bohužel se zde vytvořily volební slepence, protože některé strany by měli problém se v politice udržet a nadále mlaskat (TOP, Lidovci, STAN). Před volbami slibují věci o kterých dobře vědí, že je nejsou schopni splnit, slibují stejné věci jako v minulosti, které rovněž nesplnili. Lidé by spíše přijali i některé nepříjemné věci a stále opakovaný program Antibabiš víc škodí než pomáhá. Lidé se tady smějí starším spoluobčanům, že jsou koblihy, které skáčou na vějičku Babišovi, ale smějí se hlavně mladí a to že skáčou na nereálné sliby Pirátů jim vůbec nevadí a rozdíl je jen v tom, že Babiš starším spoluobčanům něco dal, kdežto Piráti nebudou schopni mladým z toho co slibují dát nic. ODS měla reálnou šanci uspět, ale musela by představit jasný program, v čele by musel být někdo jiný než nemastný, neslaný Fiala a kandidovat bez TOP a Lidovců, protože pro řadu lidí, kteří by je i volili, je tento slepenec nevolitelný.

6 2
možnosti
Foto

Bohužel máte asi ve všem pravdu. Vnímám, že takhle uvažuje spousta lidí. V mém okolí jsou lidé a mají opravdu úroveň, kteří dají protestní hlas Okamurovi či Babišovi, přesně v intencích toho, co tu psal pan Dvořák. Nepovažuji to za chytré, ale až takhle daleko jsme se dostali.

0 0
možnosti

Politika.....šťastný, kdo se o to nezajímá.

0 1
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 38,06
  • Průměrná čtenost 2366x
Věčný tulák, který se zajímá o vše zajímavé 

https://www.soudobahistorie.cz/

Seznam rubrik