Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nevím co je na pandemii covidu nejasného. Úmrtnost je na rekordech především díky covidu který svým náporem vytrvale oslabuje personál nemocnic který není schopen zvládat pacienty všech nemocí. I před pandemii byl vytrvale řešen problém nedostatek lékařů všech oborů i nedostatkem zdravotnického personálu. Vláda svými opatřeními reaguje na naše!!!!! chování protože když všichni ale opravdu všichni budeme dodržovat pravidla rouška, důsledná osobní hygiena a distanční pravidla nebude tolik nakažených a můžou se opatření rozvolňovat. Bez plné spoluúčasti v boji proti šíření nás všech se to nezvládne. Dodavatelé vakcín začaly dodávat vakcínu přednostně těm státům kteří jsou za vakcínu ochotni zaplatit mnohem ale mnohem víc než jak jsou nasmlouvané dodávky uzavřené dřív.

0 0
možnosti
VH

Jediný z těch tří, který mluvil rozumně, byl doktor Balík.

0 0
možnosti
EZ

Autore, Kubek zastupuje

nepatrnou část felčarů a vy ptačí říšií!

0 0
možnosti
Foto

Babiiiiiš je nejlepšíííí říká pan Nožička :-)

0 0
možnosti
KK

No, právě, že neříká, ale to by chtělo ten článek přečíst celý.

1 0
možnosti
VV

Ja naopak pana Blatneho obdivuji jak dokaze odolavat tlaku ruznych populistu.

R^

2 0
možnosti
Foto

Než začnete Kubka vychvalovat, tak si o něm a o ČLK něco zjistěte.

1 0
možnosti
JF

Velmi doporučuji vyslechnout trpělivě názor imunologa MUDr. Hela: https://program.rozhlas.cz/zaznamy#/plus/2021-01-22

0 0
možnosti
Foto

S vylhanými epidemiemi je vždy problém.

4 0
možnosti
JJ

Teď jsem slyšel Babiše, že vakcíny nejsou, takže se nebude otvírat registrace dalších skupin.

Co je to zase za nesmysl. Registrací přece dávám najevo, že chci být očkován, AŽ VAKCÍNY BUDOU. To můžu dát najevo klidně 1/4 roku dopředu.

Může to přece proběhnout i tak, že se teď v klidu a bez návalu registruje další várka těch, kteří očkování být chtějí, a až pro ně dorazí vakcíny, tak se ta várka uzavře, setřídí podle věku (případně nějakého bodového systému, kde bude zahrnut věk a rizikové faktory) a pak jim budou přidělovány termíny.

To zase chtějí zorganizovat přetížení systému typu "přišly vakcíny, otvíráme, přijďte všichni, dokud jsou"?

10 0
možnosti
MV

pracují tak, jak v poslednim roce stale

ne zrovna nejefektivneji a o normalnim presmysleni ani nemluve

1 0
možnosti
VB

Jedna z hlavních potíží u nás podle mě je - aspoň se to tak jeví - že "boj" proti covid-19 se chápe někdy jako spíš osobní pí ár jednoho z českých vrcholných politiků. Zatím se ale nedá dělat nic jiného, než průběžně trochu přiškrtit pohyb občanů, pak zas trochu uvolnit, mělo by se víc pracovat na ochraně zranitelných, více externí kontroly a poradenství, pokud jde o dodržování bezpečnost. opatření proti nákaze (ale povolit návštěvy s FFP2 a odstupy); očkování více nemocných se v tuto chvíli spíše obávám (jedině kdyby se skutečně svobodně sami rozhodli po informacích i o ev. nepříznivých účincích vakcín). V přepočtu na 100 000 obyvatel máme jednu z nejhorších úmrtností v souvislosti s covid-19, což má patrně více příčin (proč se více zranitel. občanů nakazilo, jakou měli péči), s tím pí ár nic nenadělá.

1 0
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 38,32
  • Průměrná čtenost 2366x
Věčný tulák, který se zajímá o vše zajímavé 

https://www.soudobahistorie.cz/

Seznam rubrik