Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J62a95n 19R37á42ž

21. 1. 2021 14:23

Doporučuji přečíst rozhovor Kalouska v dnešních Parlamentních listech. Rozebírá velmi dobře jedinou možnou variantu, jak sesadit Babiše.

Popsal to velmi dobře a realisticky.

Po dlouhé době s Kalouskem v tomto popisu naprosto souhlasím

0 0
možnosti
JK

Mám plno otázek na vládu proč dělá zrovna to a ne něco jiného, jenže mé osobě jaksi neodpoví. Počítám tak s vládní opozicí, že se na to (aspoň na něco) zeptá. Vy mi tady tvrdíte, že má držet hubu a krok a nepřekážet vůdci. Tak mi možná odpovíte za vládu. Co konkrétně vláda udělala za kroky, které by bez nouzového stavu nešlo udělat? Kolik peněz navíc nás stojí nouzový stav? Kolik bylo skutečně vyplaceno na pomoc podnikatelům a kolik z toho je firmám do 100 zaměstnanců a kolik z toho jsou prostředky z EU? Které firmy jsou dodavateli státu jak proběhl jejich výběr a kolik se jim za co platí? Vyplácejí se i nadále dotace holdingu Agrofert v plné výši i když EU na to peníze nepřijdou? Mám i plno dalších, vy ne? Kdo vám na to odpoví? Jde o naše peníze, momentálně i o peníze našich dětí a vnoučat, ty to budou totiž platit a nerad bych, aby na mě, co by důchodce, ukazovali prstem, "ty jsi to dopustil".

Není pravda, že opozice není konstruktivní, Vláda totiž recykluje jejich návrhy a vydává je za vlastní, jen to je s několikaměsíčním zpožděním. K tomu je třeba pročítat sněmovní tisky a to je sakra nudné, nikdo z opozice nevládne takovou mediální silou. Chce to jen otevřít oči a mysl i pro jiné informace.

Nemyslím si, že by jiná vláda konala výrazně jiné kroky, než vláda tato. Jen mě zajímá zdůvodnění, proč tak činí. Ten chaos je výrazná národní stresor, což páchá další škody, které jsou úplně zbytečné.

ODS potřebuje jiného lídra, Fiala posloužil k získání důvěryhodnosti strany a nyní je nutné vyrazit razantně vpřed, na to on nemá. Komentovat vznikající koalice si netroufám. Je jasné že mají ohromný potenciál a stačí jim jen si ten současný udržet, pokud navíc ukáží smysluplnou vizi a program, tak Babiš ve vládě končí a je jedno kdo vykřikuje "anti". Program antibabiš totiž vymyslel sám Babiš (resp. Mára), to jsou ty mediální kolotoče, na které neradno naskakovat, hlava se pak točí ještě dlouho po zastavení. Opozice kritizuje vládu, tedy i ČSSD a Komunisty.

1 0
možnosti
ZD

Stačí úvodní "nerozum" : "Vy mi tady tvrdíte, že má držet hubu a krok a nepřekážet vůdci". Dál to ve stejném duchu pokračuje. "Ohromný potenciál koalic" jen dokresluje nereálné vidění současné situace.

0 0
možnosti
BP

Paní Marie Jandová, stále jste se nevyjádřila, kdo je ten osvícený, který by to měl převzít, neboť má ideologickou oporu v perspektivní straně a má morální úroveň?

Je to Dredař? Nebo Pekarová Richterová Adamová? Nebo Křivoústný Klaus? (to kvůli odlišení od toho "Vrtošivého staříka" - citace Dr. Ratha). Nebo Kalousek? Nebo Jurečka? Nebo Fiala? Nebo Kanimůra? Nebo Rakušan? Tak to jsem zvědavý, jakého Mirka Dušína máte připraveného do budoucího premiérského křesla... Díky za odpověď

0 0
možnosti
JK

Nikdo než vůdce. Zbytečné vám předložit nějaké jméno, všichni nebudou vůdci sahat ani po kotníky, budou mít nějakou trefnou přezdívku a všichni budou neschopní.

Mě by třeba nevadil Michálek, dnes již zkušený politik, studovaný a chytřejší o parník než váš vůdce.

2 0
možnosti
Foto

Dobrý rozbor situace, ať jste na kterékoliv straně.

3 0
možnosti
ES

Vy už tu máte majoritní postavení. Když jsem si přečetla článek,musím uznat, že se dokáže vyjadřovat opravdu mistrně. :-)R^

2 0
možnosti
Foto

Propaganda Vám určí koho máte volit, nevíte-li to samR^

0 1
možnosti
BP

Paní Marie Jandová, tak si opravdu myslíte, že např. pan Rakušan, nebo Klaus Jr., nebo Dredař, by to opravdu všechno okamžitě udělali lépe? Vždyť oni nemají jiný program než ANTIBABIŠ. Je to smutné, že opravdu není koho doporučit v naší situaci. Nebo máte jiné - lepší informace o našich stranách a jejich lepším řešení všeho? Nechám se poučit, nejsem dogmatický, kdo je tedy podle Vás ten vyvolený? Díky za info

5 4
možnosti
Foto

Do minulých voleb šel Babiš s jediným programem: "všeci kradnú" a po skoro čtyřech letech nám ukázal akorát to, že ANO kradne také. Jinak neukázal krom svoji neschopnosti a gigantického dluhu nic.

3 1
možnosti
ZD

Perfektní a objektivní hodnocení. Bude to jako při presidentské volbě - nelze-li volit nejlepšího, bude se volit nejmenší zlo. Což znamená ten, který alespoň něco dokázal.

2 2
možnosti
Foto

Můžete vysvětlit, proč by nešlo volit nejlepšího? Nějak vaši hlubokomyslnou poznámku nechápu.

2 0
možnosti
BP

Pan předseda vlády Andrej Babiš je hodný. Za čtyři roky zvýšil platy lékařů o 50%, platy sestřiček o 45%, platy hasičů o 40%, platy policistů o 40%, minimální mzdu o 60% !!!!! z 9.200 Kč v roce 2015 na 15.200 Kč v roce 2021. Tak si to věcně uvědomte, že za Kalouska se nesmyslně šetřilo, až byla udušena celá republika. A nějaké vosí hnízdo (nebo čapí) za 50 mil. Kč mne nezajímá, hlavní je prospěch celé republiky. Chtěl bych vidět, koho byste chtěli tam nahoře vidět: Fialu? Dredaře? Pekarovou Richterovou Adamovou? Kanimůru? Pobožný Jurečka? Křivohubý Klaus? Tak to jsem fakt zvědavý, kdo je Vaším favoritem. Maucta

3 6
možnosti
ZD

S tím Klausem jste to zbytečně přehnal - jinak souhlas.

2 2
možnosti

Do napsaného volebního programu se vejde všechno možné, to není měřítko, podle kterého by měl člověk volit. Je potřeba sledovat, jak si která politická strana vedla (a jak hlasovali její poslanci) v uplynulém volebním období.

5 1
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 38,06
  • Průměrná čtenost 2366x
Věčný tulák, který se zajímá o vše zajímavé 

https://www.soudobahistorie.cz/

Seznam rubrik