Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Lex Babiš je jen další fraška

Piráti jsou si velmi dobře vědomí, že jejich existence je zásadně ohrožena, potřebují být vidět. Takže kromě snahy o redefinici pojmu znásilnění vytáhli starou klasiku, Antibabiše.

Novela zákona by měla opět ztížit politikům vlastnictví médií. Objektivně přirozeně správná věc, podíváme-li se na realitu, opět jen jakási kosmetika zatuchlých vod české politiky, navíc prezentovaná skutečně jen proto, aby na sebe Piráti upozornili. Opozice přirozeně reagovala obstrukcemi s tím, že zákon je protiústavní a zablokovala velmi potřebné jednání o zvýšení spotřební daně na pohonné hmoty. Zvýšení, které vrátí sazbu jen do původního stavu, ale zároveň do rozpočtu přinese nemalou a velmi potřebnou částku peněz. 

Celý cirkus jen dokazuje, jak je Pětikoalice zcela mimo realitu, bohužel podobně jako opozice. Mandát vládnoucí skupiny je skutečně silně antibabišovský a je velkým otazníkem, jak hodně si je veřejnost ochotná utáhnout opasky kvůli rozpočtovému deficitu. Deficitu, který postupně hrozí kvantitativně narůst v obrovský problém. Bohužel se nadále řeší hlouposti jako odstup od cyklistů, zcela zcestný boj proti dezinformacím a lex Babiš. Média nebudou moci být ve svěřeneckém fondu. Jako by někdo věřil, že to změní realitu českého rybníka.

Český národní sport v tom, jak obejít různá nařízení a zákony je pověstný a v tomto případě se přímo nabízí použití bílého koně nebo nastrčené společnosti. Pětikoalice nechápe, že chce-li oslovit své voliče, z nichž značná část je střední a vyšší třída, musí začít jednat skutečně transparentně a racionálně. Bohužel zatím jen pokračuje ve šlépějích garnitur, které tu byly před Andrejem Babišem. Buď nic nedělá nebo špatně komunikuje. Bohužel obojí bude zřejmě pravda. Celá situace vypadá, že pro českého voliče existují jen dvě varianty. ANO, SPD anebo některá z pětikoaličních stran. Jakákoli diskuze ohledně první volby je naprosto zbytečná. Obě strany se vytrvale prezentují jako zcela nezodpovědní hospodáři, nadále by navyšovaly mandatorní výdaje v situaci, kdy je jasné, že je to zcela neúnosné. To, že na to slyší ohromující část voličů je doslova konsternující. Neschopnost vidět, že Tomio Okamura je ztělesněním dna české politiky je jedna věc. Vytrvale vyšetřovaný a zcela zdiskreditovaný Andrej Babiš je dalším fenoménem. 

Paradoxem ovšem je, že i přes nějakou snahu mandatorní výdaje navyšuje i tato vláda. Je bez jakékoli vize a neschopná činit skutečně žádoucí opatření. Jako třeba zpřísnění poskytování sociálních dávek nebo široké zmrazení valorizací a mezd ve státním sektoru. Potřebné reformy stále zatím nula. Směšný úsporný balíček. Zcela zdiskreditovaní Stanjura, Rakušan, Blažek a další. Stupidní snaha KDU-ČSL o zviditelnění se v podobě výměny ministra zemědělství. A zde se dostáváme zpět k lexu Babiš. Vymahatelnost. Jen opravdu naivní hlupák si myslí, že Čapí hnízdo bylo dotačně čisté. Přesto soudy Babišovi vinu neprokázaly a slovenský magnát nadále kalí vody českého veřejného života. Lex Babiš je to samé. Vůbec nic se nestane, média budou ovládat stále titíž lidé. 

Za rok můžeme čekat, že vládní strany začnou hrabat naplno na svém písečku a půjdou po sobě. Rozehrají divadlo pro infantilní voliče této země za použití hromady frází a snahy vypadat, že ony vědí co mají dělat. Cirkus, který se tu opakuje přes třicet let. Nejkritičtější na tom je, že za to objektivně nemohou ti politici, ale voliči. Voliči, kteří nejsou schopni vystavovat účet politikům ve volbách. Smrtící úzus z devadesátých let nadále přetrvává. Střídání ČSSD a ODS, které vyvrcholilo opoziční smlouvou, je zvykem, který přetrval dodnes. Ano, kterákoli strana z podpalubí, zvolená na protest proti zajetému establishmentu, propadla.

Nedá se nic dělat, je třeba hledat dál. Bohužel situace je taková, že přes 40 procent voličů této země nemá naprosto žádnou zodpovědnost a prostě bude volit to nejhorší, co se tu v polistopadovém období objevilo. Demokratické volby jsou spravedlivé a dostaneme to, co si zvolíme. Bohužel se ukazuje, že skutečně volba zdánlivě menšího zla je stále špatnou volbou. Vláda zatím prostě selhává a potřebné věci buď neřeší nebo je řeší špatně, s výjimkou uprchlické krize a zajištění paliv na zimu. Pro mě osobně tu aktuálně ve sněmovně není volitelná strana. ODS dám hlas jedině tehdy, když zmizí Fiala a současní ministři a hlavní slovo bude mít pan Kuba. Pokud se tak nestane, rozhodně budu hlasovat pro nějakou mimoparlamentní stranu, třeba i zcela minoritní. 

Dokud voliči naplno nepřijmou spoluzodpovědnost v rámci demokracie za tuto zemi, nic se nezmění. Jak píše Jan Ziegler, stát není zaopatřovací ústav a návyk řady našich spoluobčanů natahovat ruce je doslova vražedný. Společnost ČR je zatím stále nevyzrálá pro demokratické procesy, to je naprosto zjevné a proto vytrvale dostáváme to, co jsem si zvolili. Koneckonců i já volil ODS, takže mám také svůj podíl. Ale podíl mají i skutečné elity tohoto národa, protože odmítají převzít zodpovědnost. Z jedné strany pochopitelně, ale zaplatíme všichni. Dovedete si v této situaci představit přímou demokracii? To je doslova zlý sen. 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaroslav Červenka | neděle 18.6.2023 7:07 | karma článku: 37,98 | přečteno: 4160x
  • Další články autora

Jaroslav Červenka

Univerzálka Schillerová běhá po pražských ulicích v leopardím županu

Pracovitější političku abyste pohledali. Rozumí úplně všemu. Chce mír, její ekonomické rady a glosy mají cenu zlata a vždy poskytuje tolik snadná řešení.

10.2.2024 v 3:34 | Karma: 33,15 | Přečteno: 1940x | Diskuse| Politika

Jaroslav Červenka

Pravda, Izrael už měl uzavřít mír a čekat

Neodolatelná touha po míru, za každou cenu, snaha se zviditelnit, vypadat humánně a tolik lidsky a shlížet shůry na nelidské, válkychtivé opice, které podporují Izrael.

9.2.2024 v 19:14 | Karma: 43,67 | Přečteno: 8498x | Diskuse| Politika

Jaroslav Červenka

Další agitka Andreje Babiše a tristní stav na Ministerstvu obrany

Když Lockheed Martin nesplní termín dodání F-35, předseda ANO zruší akvizici. Dost dobře možný scénář, protože Američané dlouhodobě nestíhají. Ale Andrej Babiš to jaksi nedomyslel.

4.2.2024 v 7:55 | Karma: 38,15 | Přečteno: 4743x | Diskuse| Politika

Jaroslav Červenka

Nastává doba mediální střízlivosti o Ukrajině

Konflikt se nevyvíjí dobře, na vině je síla Ruska a liknavá pomoc Evropy napadené zemi. Účinné dodávky měly být mnohem rychlejší.

27.1.2024 v 5:13 | Karma: 37,25 | Přečteno: 6947x | Diskuse| Politika

Jaroslav Červenka

Bundestag odmítl poskytnout Ukrajině střely s plochou dráhou letu Taurus

Němečtí poslanci drtivou většinou torpédovali důležitou pomoc Kyjevu. Berlín zas a znovu potápí Evropu a vede ji k další katastrofě.

20.1.2024 v 3:08 | Karma: 41,33 | Přečteno: 7002x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Bakterie z vody letos zabíjí častěji, zemřelo už 23 lidí. Řada nákaz uniká

17. května 2024

Premium Kromě jiných infekcí se v Česku letos více šíří i smrtelnější legionářská nemoc, která se...

Slovensko k tragédii směřovalo dlouho, tímhle prohráli všichni, míní expert

17. května 2024

Premium Bývalý slovenský novinář a bezpečnostní expert Milan Žitný je přesvědčen, že k tragické události,...

V Kladně hořel sklad olejů a autodílů, škoda je čtyřicet milionů korun

16. května 2024  12:31,  aktualizováno  22:59

V kladenské ulici Železničářů ve čtvrtek hořela průmyslová hala se skladem olejů a autodílů. U...

Soud v Haagu začal řešit Gazu. Genocida dosáhla strašlivé úrovně, zaznělo

16. května 2024  22:40

Genocida, kterou Izrael páchá v Pásmu Gazy, dosáhla strašlivé úrovně, prohlásil zástupce...

  • Počet článků 298
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2366x
Věčný tulák, který se zajímá o vše zajímavé 

https://www.soudobahistorie.cz/

Seznam rubrik