Rusko je nepoučitelné, jako mezek opakuje historicky stále stejné chyby

24. 02. 2023 10:19:10
Dnes je přesně rok, co jsme s vyraženým dechem začali sledovat barbarský vpád kremelských hord na Ukrajinu. Skrz to máme i možnost vidět, kde se nachází náš svět a lidé okolo nás.

Neexistuje omluvenka pro zločiny, které páchá Moskva na Ukrajině. Můžeme vnímat řadu faktorů, které by mohly zdánlivě ospravedlňovat agresi Rusů, ale je to nesmysl! Zcela divošské jednání na území svého souseda vzalo poslední iluze o obecné kulturnosti tohoto národa. Od počátku sledujeme činy politických institucí, které nás reprezentují. Ať jde o orgány EU či o naši vládu. Zatímco obyčejní lidé reagovali okamžitě, začali poskytovat intenzivní pomoc ve všech formách a naše vláda celkem také, západní státy se převážně projevují liknavostí svých postojů. Ano, je tu riziko jaderného konfliktu, ale neodpustitelnost ruských činů má obrovskou váhu. Na druhou stranu díky Bohu za pomoc, která je západem poskytována.

Postupně jsme mohli sledovat kolik máme rusofilů v naší společnosti, kteří postrádají jakoukoli lidskost a humanitu a prodali by Kyjev za třicet stříbrných. Ticho byli jen chvíli. Díky Bohu je těchto lidí v naší zemi málo a nemají výrazně velký vliv. O to víc jsou bohužel slyšet. Rusko se postupně projevilo jako dokonalá diktatura v čele se sociopatickým a naprosto bezcitným vůdcem. A také spoustou pohůnků, kteří neváhají schválit jakékoli zlo a přímo ho vyžadovat. Velké zklamání jsou sami Rusové, kteří zjevně mentálně dlí někde na pomezí středověku a novověku.

Na Ukrajině umírají děti, ženy, lidé. Neumírají proto, že se Kyjev brání a dostává pomoc ze západu. Umírají proto. že je jejich soused napadl a celou dobu lhal, že to neudělá. Umírají proto, že na ukrajinské území vstoupila noha ruského vojáka a po ní sto let nikdy nic neroste. Umírají proto, že širé pláně Ukrajiny brázdí ruské tanky a na města dopadají rakety. Tak dobře to znají třeba v Čečensku, kde byl Groznyj zcela zlikvidován. Bohužel se aktuálně nezdá, že by válka mohla v dohledné době skončit. Osud Vladimira Putina je nezvratně spojen s tímto konfliktem a hierarchická ruská společnost mocenskou ostudu neodpouští. Země, která nechce být směšná, nedovolí tomu Voldemortovi ustoupit, podepsal by si tím ortel. Z kdysi poměrně rozumného politika se stal psychotický stařec, vidící se ve Stalinovi a Petru Velikém. S metodami, které se blíží těm nacistickým.

Ruská společnost se desetiletí nemění. Rozsáhlá korupce, zločinnost státu, který je v podstatě mafií. Můžeme denně sledovat velké množství demagogie a ideologie. Zprávy z bojů nejsou takřka nikdy zcela objektivní. Ale je zcela zjevné, že korupční prostředí Ruska je zrcadlem jeho armády. Ruská technika není tak špatná, jak je s oblibou prezentováno. Ruský důstojnický sbor se od dob cara nezměnil. Hodnota života člověka je nulová, na důležitých místech v Rusku se nachází zcela nekompetentní lidé, kteří se dostali k moci díky jakékoli formě korupce či posluhování. Ruský armádní alkoholismus je doslova příslovečný. Absolutní taktická s strategická nepřipravenost velícího sboru, který jen tupě prodlužuje konflikt, protože je servilní a prolhaný.

Na mrtvých nezáleží, obzvlášť na ukrajinské straně. Mučení, zastrašovaní, unášení dětí, denní realita zaostalého Ruska. Ukrajina není svatá, ale ve srovnání s činy Moskvy je to zcela marginální. Přejme si, ať tohle šílenství co nejdříve skončí a to spravedlivým mírem pro Ukrajinu, aby prolitá krev jejich statečných vojáků a vojaček nebyla prolita zbytečně. Aby utrpení jejich národa nepřišlo vniveč. Aby ten ruský neandertálec skončil. Jakkoli v prachu a mohl se změnit.

Autor: Jaroslav Červenka | pátek 24.2.2023 10:19 | karma článku: 28.89 | přečteno: 573x

Další články blogera

Jaroslav Červenka

Univerzálka Schillerová běhá po pražských ulicích v leopardím županu

Pracovitější političku abyste pohledali. Rozumí úplně všemu. Chce mír, její ekonomické rady a glosy mají cenu zlata a vždy poskytuje tolik snadná řešení.

10.2.2024 v 3:34 | Karma článku: 33.02 | Přečteno: 1903 | Diskuse

Jaroslav Červenka

Pravda, Izrael už měl uzavřít mír a čekat

Neodolatelná touha po míru, za každou cenu, snaha se zviditelnit, vypadat humánně a tolik lidsky a shlížet shůry na nelidské, válkychtivé opice, které podporují Izrael.

9.2.2024 v 19:14 | Karma článku: 43.66 | Přečteno: 8475 | Diskuse

Jaroslav Červenka

Další agitka Andreje Babiše a tristní stav na Ministerstvu obrany

Když Lockheed Martin nesplní termín dodání F-35, předseda ANO zruší akvizici. Dost dobře možný scénář, protože Američané dlouhodobě nestíhají. Ale Andrej Babiš to jaksi nedomyslel.

4.2.2024 v 7:55 | Karma článku: 38.09 | Přečteno: 4725 | Diskuse

Jaroslav Červenka

Nastává doba mediální střízlivosti o Ukrajině

Konflikt se nevyvíjí dobře, na vině je síla Ruska a liknavá pomoc Evropy napadené zemi. Účinné dodávky měly být mnohem rychlejší.

27.1.2024 v 5:13 | Karma článku: 37.25 | Přečteno: 6935 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 11.25 | Přečteno: 103 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 24.95 | Přečteno: 495 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.71 | Přečteno: 463 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2303 | Diskuse

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

Mimořádná schůze sněmovny, tentokrát svolaná vládní pětikoalicí, které přetekl kalich trpělivosti, a která zvažuje riziková chování opozice, a opozice obviňující z bezpečnostního rizika vládu. Kdo má pravdu?

25.3.2024 v 18:15 | Karma článku: 22.86 | Přečteno: 650 | Diskuse
Počet článků 276 Celková karma 38.67 Průměrná čtenost 2386

Věčný tulák, který se zajímá o vše zajímavé 

https://www.soudobahistorie.cz/

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...