Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Díky za Ednu Novou, Zdeňka Hornera, slova soucit a laskavost

Ano pane Hornere, soucit má vyšší hodnotu nejen morální, ale i lidskou, společenskou a sociální. To, co se strhlo pod blogem paní Nové, je důkazem naprosté nevyzrálosti mnoha lidí v naší společnosti. 

Dopředu avizuji, že jsem odpůrce jakékoli masovější imigrace, multikulturalismu, na ten není naše společnost vyzrálá a ta druhá už vůbec ne, mám vážné výhrady k humanitární pomoci do Afriky a velmi nemiluji značné množství neziskových organizací, s výjimkami jako jsou třeba Lékaři bez hranic. Také avizuji, že na negativní komentáře pod textem nebudu reagovat, považuji to za ztrátu času. A nakonec avizuji, že tento text se nevztahuje na všechny diskutující pod oněmi články. 

Jsem tolik hrdý na racionální a cynické Čechy. Je to přeci jasné, Lukašenko, Erdogan či Putin nás vydírají a my jim nesmíme ustoupit. Utěšili jsem své často neexistující svědomí a máme hotovo. Panebože, co to tam ta Nová a Horner píší? Pustili by sem imigranty a nechávají se dojímat vyděračskou fotkou malého dítěte (vlastně všechny fotky z kritických míst lacině a emocionálně vydírají). A ten Ábelovský? No to je přeci osoba řadící se mezi lepšolidi, tak ho musíme poučit. Přeci jsou všichni tři beznadějně naivní a vůbec nemají náš skvělý světonázor. 

Sám jsem hodně racionálního založení a jsem vděčný, když mi někdo ukáže také druhou stranu problému tak, jako Edna Nová. Ale sám jsem také lepšočlověk, vždyť ona se chce jen zviditelnit, stejně jako teď já. Bezvýhradně jí věřím slova, že je matkou a trpí při pohledu na trpící dítě. O nic jiného jí nejde, nevyzývá k otevření hranic, nevyzývá k nějakému progresivnímu multikulturalismu, jen vyjádřila lítost a částečně odsouzení nad tím, že "vyspělá" evropská společnost na svých hranicích dopustí tohle. Jak vidíte, Edno, zmýlila jste se, u značného množství lidí se o nějaké vyspělosti hovořit nedá. Tak hurá k SPD. 

Když jsem pročetl diskuzi instinktivně mě to nahnalo do "tábora" paní Nové. A to při svém vzdělání jsem si velice dobře vědom choulostivosti celého problému z mezinárodního hlediska a nemožnosti Lukašenkovi ustoupit. Ale! Jiná řešení skutečně neexistují, buď "pražská kavárna", lidé exkrementující dobro a "pravdoláskaři" nebo bezcitný racionální přístup? Ne, neexistuje. Poučil mě Pavel Hewlit, mimořádně nadaný řidič tramvaje, jak sám sebe někde označil, má velké schopnosti (možná to myslel ironicky). Až díky němu jsem si uvědomil, že vidím-li fotku Zamana, koukám se na budoucího teroristu, zločince a potížistu. Ten text je opravdu nechutně předpojatý, xenofobní a hloupý. Ovšem úspěch má, to ano. Je to jasné, Zaman je potenciální terorista, tak ať tam raději zmrzne. 

Co takhle vzít odtamtud jen rodiny s dětmi? Ne, v žádném případě, rodiče jsou určitě vyžírkové a naprosto nezodpovědné osoby, protože vzali dítě na takovouto strastiplnou pouť. Budiž, islámský fundamentalismus je velké zlo, je tu i možnost, že Zaman bude terorista. V tom případě je třeba také si uvědomit, že ty rodiče opravdu mohou prchat před smrtelným nebezpečím. Ale jsi ty Jardo, tak ať jdou do bohatých muslimských zemí. Já trubka jsem si to neuvědomil a mám to vyřešené. Jen ať tam umrzne, měli jít do Kataru. A navíc. Když se vezmou rodiny s dětmi, bude to tak se všemi, to prostě nejde! Ano, nejde, když se nechce. Ale ono jde všechno, pokud se chce. 

I ty hlupáku a zamyslel ses nad dalšími miliony trpících dětí. Úžasné kolik je tu soucitných Čechů, kteří zpoza klávesnice myslí na dobro všech dětí. Tak proč vy moralisté vylezete jen tehdy, když se vyskytne text jaký napsala paní Nová? Proč nenapíšete sami od sebe o utrpení jiných dětí. To si paní Nová dovolila dost, upozornit na malého teroristu, má naprostý nedostatek soucitu, protože nepíše o milionech neviditelných dětí. To my jsme tak zahlcení soucitem, že se o tom raději ani nezmiňujeme. 

Vstoupil jsem do diskuze pod textem paní Nové a dostal pořádně za uši. Pojďme se podívat na některé výroky místních géniů. 

"Že by třeba pokrytec Horner měl soucit se všemi, které agresivní migranti už znásilnili a zavraždili?"

Ano, pan Horner jasně avizoval, že s obětmi agresivních migrantů soucit nemá. Já bych mu dal. A znásilňují jen imigranti, místní ne. 

" Jako první přijalo imigranty Bělorusko. Navíc zcela vědomě a dobrovolně. Mělo by se tedy o ně i postarat a ne je vyštvat na hranice s EU a ponechat je tam svému osudu. Není sebemenší důvod, aby EU řešila problém Běloruska."

Pochopitelně, Lukašenko je tam sice nechá zmrznout, ale náš problém to není, my se jen budeme dívat. Trochu mi to připadá jako bychom se sami stávali Lukašenky. 

"Teda to je blábol. Kolik vám je? 12 let? Mě mnohem víc než uprchlíci v lese trápí, že dospělá žena, která má volební právo, uvažuje jako vy."

Styďte se Edno, také se pomalu za svojí hloupost začínám stydět. 

"Jsem pro pomoc za předpokladu že se tím nevytvoří mechanizmus pro přesidlování těchto lidí k nám. Jako to dělá Izrael s prchajícími Syřany: Poskytne stany, deky, jídlo, ošetří raněné a pak se všichni vrátí do Sýrie."

Naprosto vážně, jeden z mála názorů, se kterými se osobně ztotožňuji, i když ne univerzálně.   

"Jsou to jen příživníci, kteří nejdou pracovat ale jen brát a to dávky. Ani jeden kus do EU, nemají zde právo žít. A pokud se najde stát který je přijme, tak bez dávek."

Ano, naprosto všichni, je to sběř a střílel bych je hned na hranicích.  

"Ty děti nejsou zbraně Lukasenka, ale svých rodičů. Malé děti klidně přijmout, klidně si vezmu jedno domů, ale rodičům odebrat. Jako rodiče selhali, nebo myslíte, že když vezmete svoje děti a půjdete bydlet do lesa, kde budou mrznout a hladovět, tak vám je OSPOD nesebere?"

Je to jasné, všichni určitě zcela bezdůvodně a z vypočítavosti prchají ze své vlasti. Odebrat, geniální. 

"Moje děti né , já je v zimě netahám do lesů bez jídla a nevyužívám je k vydírání za účelem parazitování v cizí zemi."

Ano, jen my Evropané milujeme své děti, oni ne, nikdo z nich. Sice mnozí naši předkové také prchali před válkou či komunismem, ale to je něco zcela jiného. 

" Proč táhnou začátkem zimy zrovna na sever, když je jim tedy zima?"

To jsou ale blbci co, paní MOUDRÁ?

"Je vysoce pravděpodobné (statistika), že to malé ubohé zmrzlé podvyživené dítě na hranici EU tu hranici nakonec překročí. A za deset let bude součástí gangu mladistvých, bude kameny bombardovat sanitky a hasiče a doufat, že v parku přistihne bezbrannou blondýnu."

Ano, přesně tak, hoďme je všechny do jednoho pytle. 

"musím říct, že v popisku o vás neklamete, fakt to na mě působí jako propagace deprese a jiných anomálií."

Ano, Edno, jděte se léčit, nejste normální, když je Vám líto bezbranného dítěte. 

" Tyto mírumilovné uprchlíky chcete vítat v Evropě? Kolik tam vidíte žen a dětí? Polští novináři se tam sice nedostanou, ale nějaké informace prosakují. Na 200 mladíků je údajně 1 dítě a 3 ženy."

Tak tím spíš, proč tomu dítěti nepomoct. 

"Ti, co to dělají, patří do kriminálu, jsou to zločinci, banditi. Já bych s takovými lidmi neměl nejmenší slitování, pochytal bych je, zavřel na 10 let do kriminálu. A děti? Ty bych poslal do domovských zemí, ať si je tam umístí v dětských domovech."

Jeden z vrcholů, ještě tam je někde jeden takový, ale už mě to nebaví dohledávat. 

Černobílé vidění, není to smutné?

                                              

 

 

 

Autor: Jaroslav Červenka | středa 17.11.2021 12:26 | karma článku: 25,44 | přečteno: 1253x
  • Další články autora

Jaroslav Červenka

Univerzálka Schillerová běhá po pražských ulicích v leopardím županu

Pracovitější političku abyste pohledali. Rozumí úplně všemu. Chce mír, její ekonomické rady a glosy mají cenu zlata a vždy poskytuje tolik snadná řešení.

10.2.2024 v 3:34 | Karma: 33,15 | Přečteno: 1938x | Diskuse| Politika

Jaroslav Červenka

Pravda, Izrael už měl uzavřít mír a čekat

Neodolatelná touha po míru, za každou cenu, snaha se zviditelnit, vypadat humánně a tolik lidsky a shlížet shůry na nelidské, válkychtivé opice, které podporují Izrael.

9.2.2024 v 19:14 | Karma: 43,67 | Přečteno: 8497x | Diskuse| Politika

Jaroslav Červenka

Další agitka Andreje Babiše a tristní stav na Ministerstvu obrany

Když Lockheed Martin nesplní termín dodání F-35, předseda ANO zruší akvizici. Dost dobře možný scénář, protože Američané dlouhodobě nestíhají. Ale Andrej Babiš to jaksi nedomyslel.

4.2.2024 v 7:55 | Karma: 38,15 | Přečteno: 4743x | Diskuse| Politika

Jaroslav Červenka

Nastává doba mediální střízlivosti o Ukrajině

Konflikt se nevyvíjí dobře, na vině je síla Ruska a liknavá pomoc Evropy napadené zemi. Účinné dodávky měly být mnohem rychlejší.

27.1.2024 v 5:13 | Karma: 37,25 | Přečteno: 6945x | Diskuse| Politika

Jaroslav Červenka

Bundestag odmítl poskytnout Ukrajině střely s plochou dráhou letu Taurus

Němečtí poslanci drtivou většinou torpédovali důležitou pomoc Kyjevu. Berlín zas a znovu potápí Evropu a vede ji k další katastrofě.

20.1.2024 v 3:08 | Karma: 41,33 | Přečteno: 7002x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Ženu soudí za sex se psem i zneužívání syna a vnuka. Byla to terapie, hájí se

15. dubna 2024  12:28,  aktualizováno  13:33

U Krajského soudu v Ústí nad Labem začalo projednávání případu dlouhodobého sexuálního zneužívání,...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Za napadení na koupališti v Dubí dostali tři muži až čtyřleté vězení

23. dubna 2024  10:45,  aktualizováno  11:41

Okresní soud v Teplicích poslal do vězení tři ze šesti obžalovaných v případu napadení mladíka na...

V Letech otevřeli památník holokaustu Romů a Sintů. Za války tam stál koncentrák

23. dubna 2024  9:59,  aktualizováno  11:30

Muzeum romské kultury otevřelo dnes Památník holokaustu Romů a Sintů v Čechách v Letech na Písecku....

Kolegu lídra kandidátky AfD zadrželi, dával Číně informace z europarlamentu

23. dubna 2024  8:38,  aktualizováno  11:30

Německá policie zadržela v noci v Drážďanech spolupracovníka Maximiliana Kraha, lídra kandidátky...

Wagnerovec po návratu z fronty rozřezal ženu, kufr s ostatky vyhodil z okna

23. dubna 2024  11:26

Rusko se v souvislosti s návratem vojáků z ukrajinského bojiště potýká s narůstající kriminalitou....

  • Počet článků 298
  • Celková karma 38,06
  • Průměrná čtenost 2366x
Věčný tulák, který se zajímá o vše zajímavé 

https://www.soudobahistorie.cz/

Seznam rubrik