Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Média a politická garnitura.

V současné době je žhavým tématem odpůrců vládní garnitury otázka, jak mohou lidé volit ANO? Záležitost by sama stála za sociologický průzkum a důvodů bude nepochybně celá řada.

Od uplacených voličů, přes intenzivní protiopoziční kampaň na sociálních sítích ze strany ANO a SPD, až po odpůrce opozice, volící pro ně menší zlo. 

Nikdo asi nebude rozporovat, že na názory lidí mají zásadní vliv média. A bohužel současný stav nejsledovanějších médií je tristní. Všechna v rukách oligarchů a obsah odpovídající stavu malého českého rybníčka. Při objektivním náhledu nelze přímo obvinit Bakalovy Hospodářské noviny či PPF vlastnící Novu, Porybného Novinky nebo Babišovu Mafru z tendenčního zpravodajství. Pochopitelně lze velmi snadno toto tvrzení rozporovat na konkrétních příkladech, ale obecně se nedá říct, že by kterékoli z těchto médií zjevně podporovalo zájmy svého majitele. Bylo by velmi naivní se domnívat, že všichni tito pánové se navzájem neznají a nespolupracují. Při velikosti českého trhu se musí vzájemně respektovat i kdyby se vůbec nemuseli. Je příliš mnoho náznaků, že Hrad je v současnosti centrem jejich kooperace. Zde je kámen úrazu. Všechna zmíněná média poskytují především informativní zpravodajství ve stylu ČTK, vynecháme-li Černou kroniku a rubriku společenských událostí. Kritických analýz, či rozkrývání politických kauz současných politiků VŠECH stran v nich najdete pomálu. 

Výjimku částečně tvoří Křetínského E15, Blesk a Sport. O Jaroslavu Soukupovi se snad ani nemá smysl bavit. Zde je podnětné se zastavit právě u sportu. Mediální realita českého sportu je naprosto tragická. Prakticky nikdo si netroufne systematicky kritizovat třeba český fotbal. Mohl by dostat naloženo ve stylu Petra Rady a nekomunikovalo by se s ním. To už museli zavřít Romana Berbra, aby si tristní situace mainstreemová média všimla. O shnilém a naprosto neschopném vedení českého hokeje raději nemluvit. Aby se někdo pustil do státních dotací do sportu, neexistuje. Symptomatické a identické s českou politikou. 

Posledním velké médium Česká televize. Hlavní vykřičník ohrožení svobody médií v této zemi. Letitá snaha politiků, sahající daleko za Andreje Babiše, o okleštění zpravodajství je zjevná. Bytosti jako Pavel Černocký či Hana Lipovská v radě ČT jsou doslova Metternichem jakékoli svobody. 

Nezávislá média trpí celou řadou neduhů. Od přílišné vyhraněnosti (Britské listy, jejich levicovost už jde často za zdravý rozum), přes nízkou čtenost (Hrot, Hlídací pes, Neovlivní) po minimálně zdání neobjektivity (ECHO 24, FORUM 24). Především poslední dvě média jsou tak silně protivládní, že může být zpochybňována jejich objektivita. 

Je zjevné, že oligarchům stačí, když se v jejich médiích nebudou příliš přetřásat třaskavá témata. Situace vypadá jako status quo, nebudeme se navzájem dráždit. Výsledkem je často dost zoufalé zpravodajství s nulovou snahou ukázat čtenáři zakopaného psa. Kolik voličů se namáhá všestranně kriticky myslet? Mnoha stačí povrchní zpravodajství na Novinkách a hotovo. Proč je pro Boha ten Babiš tak nenáviděný, každý dělá přeci chyby a on se tak snaží, je všude. Obrovské množství lidí jen přečte titulek a má jasno. Je nutno zdůraznit, že ona média nejsou příliš kritická ani k opozici. Jednoduše ponechávat zasmrádlý český rybníček jak je a nečeřit příliš vodu. A pokud si troufnete, jako Forum 24 na Zemana, nebudete prostě připouštěni na tiskové konference.

 V zemi chybí silné, nezávislé a důvěryhodné médium. Snažící se o objektivní, vyvážené a ANALYTICKÉ zpravodajství. O investigativní žurnalistice nemluvě, ta je opravdu na úbytích. Nelze se divit, že předvolební preference jsou tak polarizované, když prakticky nikde nikdo neřekne: "A kde jsou ti migranti, pane Okamuro? Nejste jediný, kdo se jim zde brání."  nebo "Také nemám rád některé prvky EU, ale vystoupit z ní je sebevražda, Tomio!".

 

Autor: Jaroslav Červenka | pátek 23.7.2021 11:11 | karma článku: 0 | přečteno: 1047x
  • Další články autora

Jaroslav Červenka

Univerzálka Schillerová běhá po pražských ulicích v leopardím županu

Pracovitější političku abyste pohledali. Rozumí úplně všemu. Chce mír, její ekonomické rady a glosy mají cenu zlata a vždy poskytuje tolik snadná řešení.

10.2.2024 v 3:34 | Karma: 33,15 | Přečteno: 1938x | Diskuse| Politika

Jaroslav Červenka

Pravda, Izrael už měl uzavřít mír a čekat

Neodolatelná touha po míru, za každou cenu, snaha se zviditelnit, vypadat humánně a tolik lidsky a shlížet shůry na nelidské, válkychtivé opice, které podporují Izrael.

9.2.2024 v 19:14 | Karma: 43,67 | Přečteno: 8497x | Diskuse| Politika

Jaroslav Červenka

Další agitka Andreje Babiše a tristní stav na Ministerstvu obrany

Když Lockheed Martin nesplní termín dodání F-35, předseda ANO zruší akvizici. Dost dobře možný scénář, protože Američané dlouhodobě nestíhají. Ale Andrej Babiš to jaksi nedomyslel.

4.2.2024 v 7:55 | Karma: 38,15 | Přečteno: 4743x | Diskuse| Politika

Jaroslav Červenka

Nastává doba mediální střízlivosti o Ukrajině

Konflikt se nevyvíjí dobře, na vině je síla Ruska a liknavá pomoc Evropy napadené zemi. Účinné dodávky měly být mnohem rychlejší.

27.1.2024 v 5:13 | Karma: 37,25 | Přečteno: 6945x | Diskuse| Politika

Jaroslav Červenka

Bundestag odmítl poskytnout Ukrajině střely s plochou dráhou letu Taurus

Němečtí poslanci drtivou většinou torpédovali důležitou pomoc Kyjevu. Berlín zas a znovu potápí Evropu a vede ji k další katastrofě.

20.1.2024 v 3:08 | Karma: 41,33 | Přečteno: 7002x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Spousta obětí střelby mohla být zachráněna, řekla matka Rakušanovi

25. dubna 2024  16:02,  aktualizováno  18:09

Na jednání výboru pro bezpečnost Sněmovny kvůli snaze opozičního ANO zřídit vyšetřovací komisi k...

Digitální stavební řízení od července bude, slíbil Bartoš. Provoz přirovnal k D1

25. dubna 2024

Ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš ve čtvrtek prohlásil, že digitální stavební řízení bude...

Deník Metro rozšiřuje regionální zpravodajství a zvyšuje náklad

25. dubna 2024

Deník Metro z portfolia mediální skupiny MAFRA posiluje přítomnost v regionech a zároveň zvyšuje...

Podvody přesáhly pět milionů, žalobce viní pojišťováka i jeho otce lékaře

25. dubna 2024  16:23

Z pojistných podvodů s celkovou škodou přesahující pět milionů korun obžaloval krajský státní...

  • Počet článků 298
  • Celková karma 38,06
  • Průměrná čtenost 2366x
Věčný tulák, který se zajímá o vše zajímavé 

https://www.soudobahistorie.cz/

Seznam rubrik